Dansstijlen

DANSSTIJLEN

Ben je nog niet helemaal zeker over welke dansstijl bij jou past?

Wens je graag wat meer info over de verschillende stijlen binnen ons aanbod? 


Hieronder kan je al onze dansstijlen met de nodige uitleg ontdekken! 

Kleuterdans


De dansmuis is de grote vriend van onze kleuters! Deze fijne assistent van juffen Elke, Kato, Amber en Noor neemt de kleuters elke week mee in een nieuw avontuur. Onze kleutersdans biedt een fijne mix van verschillende aspecten van zelfontplooiing: lichaamsbewust worden, zintuigen ontwikkelen, grove motoriek verbeteren, creatieve expressie stimuleren, ea... met aandacht voor sociale vaardigheden. Maar de kleuters zelf merken daar niet zo veel van. Zij willen zich vooral uitleven op muziek en dat kan!

Ballet


Tijdens de balletles wordt er op een leuke manier gesleuteld aan het bewustworden van de lichaamshouding. Liesbeth en Wannes werken aan lenigheid, coördinatie en techniek. Kom zeker eens kennismaken, want ballet vormt de basis voor vele andere dansstijlen.

Ballet Mini


Deze groep is opgericht om de 4- en 5-jarigen op een speelse manier kennis te laten maken met ballet.

FunDance


FunDance is een goede overgang van de Kleuterdans naar de BasicDance voor dansers van het eerste leerjaar. Een mengelmoes van lekker losgaan op muziek en het aanleren van verschillende pasjes, bewegingen en danscombinaties.

BasicDance


Dit programma biedt juf Lisa speciaal aan voor de kids van het 1e en 2e leerjaar. Zij leren verschillende pasjes, bewegingen en danscombinaties die in heel wat verschillende stijlen zullen terugkomen. Dit is de uitstekende basis voor alle stijlen die de kids vanaf het 3e leerjaar kunnen kiezen.

UrbanDance / StreetDance / HipHop


Heel wat kids en teens houden van deze stoere tricks en coole moves. Streetdance, HipHop en Urban Dance vloeien voort uit de Amerikaanse straatcultuur. Elke geeft de kids een stevige basis. Daarna introduceren Lokke, Iris en Alexandra hun eigen invloeden en accenten bij de jeugd. Doe mee en ontdek wat bij je past!

Jazz


Jazz dance lijkt qua structuur op de klassieke stijlen , maar wordt uitgevoerd op popmuziek. Dit genre ontleent technieken en bewegingen uit heel uiteenlopende stijlen. Ook een vleugje show en presence kunnen hier niet ontbreken. Dit is de uitstekende uitlaatklep voor uptempo dansers.

Fusion


Onze Fusion lessen combineren jazz, show en lyrical. In de kidslessen komen ook de bekende Tiktok revelaties en clipdancemoves aan bod bij Bente en Amber. Voor de teens vervoegt Brit de les van Jo om de comtemporary/modern dance voor haar rekening te nemen. Onze volwassenen laten op een ontspannende manier hun innerlijke Beyoncé vrij. De 30+ dansers kunnen terecht bij Saar.

Modern


Modern is een expressieve dansvorm met veel bewegingsvrijheid. De technieken die gebruikt worden zijn zeer uiteenlopend: grondwerk, contracties, lenigheid en kracht om slechts enkele te noemen. In tegenstelling tot klassieke dans zijn de bewegingen losser en vloeiender. Ook typerend voor deze stijl is expressie. Het lichaam is een instrument dat gebruikt wordt om emoties over te brengen. We vertrekken steeds van het innerlijke.

DemoTeam / WedstrijdSelectie


Ben je 15 jaar of ouder? Ben je bereid de dansgroep te vertegenwoordigen op events of andere activiteiten?Dan zijn we op zoek naar jou! Deze crew wordt aangevoerd door Alexandra. Jullie krijgen meerdere choreo's aangeleerd waarmee we kunnen uitpakken op evenementen en demo's. Ga jij de uitdaging aan?Voor de wedstrijdselectie worden audities gedaan. Wie deze uitdaging aangaat, engageert zich voor het totaalpakket. Meer info over deze selectie kan je bekomen via een mailtje naar secretariaat@dc3210.be.

Pilates


Pilates verstevigt je lichaam en verbetert je evenwicht, coördinatie en flexibiliteit. Het is zowel een fysieke als mentale training. Pilates is efficiënt voor je manier van bewegen in andere sporten alsook in het dagelijkse leven. De lessen worden ingedeeld in Pilates Basic en Pilates Intermediate. De eerste les is voor iedereen die nog geen kennis gemaakt heeft met Pilates en vormt een goede basis om later de lessen Intermediate te volgen. Tijdens de lessen Intermediate wordt er vanuit gegaan dat je al een basis van Pilates hebt, deze lessen gaan sneller er wordt ook minder uitleg gegeven.
Iedereen is welkom bij Sofie (SoMove)!

Cardio


Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn conditie. Door de intensievere lichaamsbewegingen gaat je hartslag omhoog, hierdoor werk je aan je uithoudingsvermogen en vetverbranding. Om de vier weken wordt de work-out aangepast. In deze lessen komen volgende cardiosessies aanbod; aerobics, Piloxing (boksbewegingen), Booty (oefeningen meer gericht op de bilspieren), Barre workout (snelle en vloeiende ballet bewegingen met krachtoefeningen).Dit allemaal op leuke muziek en vooral met veel plezier!